16 آذر 1393 - 11:26
شناسه خبر: 1323
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رییس اتاق بازرگانی ایران:
حجم روابط تجاری ایران و آلمان نصف شد
رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: در چند سال گذشته حجم روابط اقتصادی ایران و آلمان به کمتر از نصف کاهش یافت در صورتیکه ظرفیت افزایش سطح روابط اقتصادی با آلمان تا بیش از شش میلیارد دلار وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، غلامحسین شافعی امروز - یکشنبه - در همایش تجاری ایران و آلمان با بیان اینکه همکاری آلمان در شرایط جدید با توجه به برنامههای دولت در توسعه صنایع کوچک و متوسط و موضوع انرژی و توسعه حمل و نقل به ویژه حمل و نقل ریلی قابل توجه است، گفت: بحث حمل و نقل ریلی و اتصال کشورهای آسیای مرکزی به دریای آزاد و بازگشایی راه آهن قزاقستان به چین از جمله برنامههایی است که به منظور توسعه حمل و نقل ریلی در برنامه های آتی دولت است و آلمان در این زمینه تجربیات خوبی دارد که می توان برای همکاری در آینده برنامه ریزی کرد.
وی با بیان اینکه مدیریت منابع آب در ایران از موضوعات مورد توجه است، اظهار کرد: استفاده از روشهای نوین و مکانیزه آبیاری در بخش کشاورزی از موضوعات مورد توجه محسوب می شود که آلمان در این زمینه دارای دانش و تجربه کافی است و می تواند به عنوان محور مهم مذاکرات بین دو کشور قرار گیرد.
رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: استفاده از دانش و تکنولوژیهای نوین در ایران از قبل آغاز شده و با سرعت رو به جلو و قرار است این حرکت با سرعت پیش رود.
شافعی اظهار کرد: با آلمان می توانیم همکاری های ثمر بخش داشته باشیم و آلمان به عنوان کشوری که توانسته میزان مصرف خود را از انرژیهای فسیلی به تجدیدپذیر تغییر دهد، مورد توجه است.
وی تاکید کرد: اعزام هیاتها، پذیرش هیات اقتصادی، افزایش دیدارها و گفت و گوها از عوامل مهمی است که می تواند شرایط را برای آینده پایدار فراهم کند.
رییس اتاق بازرگانی ایران در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه سابقه رابطه ایران و آلمان طولانی است، گفت: به همین دلیل تصور مردم ایران از آلمان به عنوان کشور دوست و شریک دیرین همواره مورد توجه است و در گذشته دور در روابط سنتی و اقتصاد خارجی یکی از مراکز مهم ارتباطات ما آلمان بوده و خشکبار و فرش ایرانی در آلمان مرکزیتی جامع برای کل منطقه داشته است.
شافعی ادامه داد: در چند سال گذشته به دلایلی بین ما و کشورهای اروپایی محدودیتهایی ایجاد شد و متاسفانه حجم روابط ما به کمتر از نصف کاهش یافت و این وضعیت به اقتصاد آلمان و ایران لطماتی وارد کرد. اما اکنون با رویکرد جدیدی روبرو هستیم و با استقرار دولت روحانی و سیاست سازنده تعامل ایران با اقتصاد جهانی به عنوان اولویت در دولت جمهوری اسلامی ایران مطرح است و توسعه روابط اقتصادی با کشورها مخصوصا کشورهای دوست مورد توجه قرار گرفته است.
منبع: ایسنا